Zonnig met af en toe een wolkje!

Door: San

Blijf op de hoogte en volg Sandra

26 December 2009 | Turkse en Caicos Eilanden, Cockburn Town

Merry Christmas!

Hallo allemaal! Natuurlijk begin ik met een kerstgroet (uiteraard laat, maar hey, ik zit in de Caribean, don't blame me! :-) ) Hopelijk heeft iedereen genoten van de kerstdagen en ze zijn deze dagen gevierd zoals ze gevierd moeten worden. Met familie en vrienden :-) Yes mensen, ik mis jullie! In ieder geval bedankt voor de lieve berichtjes! Late reacties zijn het gevolg van een hele serieuze buikgriep (ideaal met de Kerst). Ik bespaar jullie de details maar ik wens het niemand toe! Na anderhalve dag aansterken ben ik weer op de been en is m'n plastic smile langzaam weer echt aan het worden! (Zwaar beroep, hospitality, hoe rot je je ook voelt, je moet die glimlach op je gezicht bewaren) Say CHEEEEEEEEESSSSSEEEE :-)))

Nog steeds sta ik regelmatig versteld van de cultuur hier. Afgelopen week was ik - op m'n vrije dag - naar de bank om een bankrekening te openen. Moet geen probleem zijn leek mij. Brief van het werk, nog een brief van het werk, paspoort, rijbewijs, genoeg papieren! Ik met al die papieren naar de bank. Stond ik daar voor de balie en moest (wederom) een formulier invullen. Vroeg Mevrouw-van-de-balie of ik wel een pen had meegenomen om dat formulier in te vullen. Toen scheurde m'n klomp al....en waarschijnlijk zag ze dat dus vroeg ze het nog een keer. Of ik wel een pen bij me had, om dat formulier in te vullen. Zo vriendelijk mogelijk zei ik 'Nee'. Mevrouw bleef voor me staan en zei 'Ja, maar ik heb maar 1 pen' en in plaats dat ze een andere pen ging zoeken keek ze me aan in afwachting hoe ik deze situatie ging aanpakken. Aangezien mijn klomp al gescheurd was en bijna brak, besloot ik hetzelfde te doen, dus moest ze toch een zoektocht starten naar pen nummer 2. Na een kleine vijf minuten kwam ze steunend en kreunend terug met de pen.....Take it easy, Go easy! Tot tien tellen Sandra...en weer verder! :-)

Op het werk is het topdrukte, gasten komen en gaan. Van hoge piefen tot aan de regisseur van Stuart Little, schrijvers, texaanse 'beroemde' zangers etc. Ik kijk m'n ogen uit. De gasten waarvan je verwacht dat ze moeilijk zijn, zijn ontzettend relaxed en de mensen die beweren dat ze he-le-maaaaal niet veeleisend zijn bestoken je continu met lastige vragen en opdrachten. Met het hele hotel zijn we een halve week geleden de strijd aangegaan met 'The Storm', zo noemen we de drukte in het resort (www.gracebayclub.com) die van 18 december tot en met 4 januari zal duren. Het is een gekkenhuis achter de schermen, voor de schermen gaat alles perfect & gelikt. Ik geniet van de drukte en de hectische omstandigheden, onmogelijke opgaven, onredelijke gasten enz. enz. We lachen wat af als team! Rare Kerst hier dus, zonder lekker eten voor mij vanwege m'n zwakke maag ( al helemaal geen Turkey, Fleurie, hahaha )
Het weer is hier, als gevolg van de sneeuw in Amerika, de laatste dagen nogal triest. 's Ochtends schijnt de zon, maar 's middags regent het. Winter op Turks & Caicos!! Heerlijk weer voor een Hollandsche.

Lieve mensen, zoals ik al eerder zei, ik mis jullie. Wees voorzichtig in het koude vriesweer!

Aan het visum wordt gewerkt. De volgende stap is de Bahamas, maar eerst moet ' The Storm ' maar eens over zijn!!

Heel veel liefs,

Sannnn (ie)

• 27 December 2009 - 11:31

Renee:

Hey liefie, die kerststorm klinkt heftig! Wel leuk om al die speciale gasten te zien komen en gaan. Voor hoe lang zit je daar nu eigenlijk? Nog kans dat je ooit als friesin terugkeert:-)? Waren laatst trouwens soort van buren, zat in Costa Rica...fantastisch! Dikke kus en succes met de topdrukte.

• 27 December 2009 - 11:54

Sytske:

Wat weer een feest om over je avonturen te lezen! Super stoer dat je deze stap hebt genomen... Beetje jammer van de buikgriep maar voor de rest ziet het er gezellig hectisch uit wat je allemaal doet. Take care!

liefs vanuit het smeltende heerenveen...

• 27 December 2009 - 19:25

Richard:

Hey Suske! Heb je nog gezien dat ik naar je zwaaide? Ik zat in het witte vliegtuig. Succes met de drukte en tot snel! (zal nog wel even duren maar het bekt zo lekker ;-) ) Liefs.

• 28 December 2009 - 12:11

FleurituSssss:

Buikgriep met kerst is zoo niet straat! Gelukkig ben je nu weer op de been..... Ik hoor het al, uitdagingen genoeg voor je op je werk ;) Super leuk! Nog leuke plannen met Oud & Nieuw of ook dan aan het werk? Succes lieverd! x

Dikke kus

• 28 December 2009 - 12:35

Basisss:

Noflike Krystdagen en een lokkich nijjier! RAARR

groeten oan dy blauwe

• 03 Januari 2010 - 13:08

Mem:

He Sam heb je ook superlijm nodig om je gebroken klomp te plakken.Leuk verslag tot Sept.liefs mem

• 05 Januari 2010 - 15:49

Beppe En Pake:

leuke brief San,beppe vindt het geen weer overal glad.

• 05 Januari 2010 - 15:50

Pake:

hartelijke groeten van b en b